luni, 7 ianuarie 2013


FLUTURELE
Este o zi insorita de primavara. Norii plutesc involt pe bolta cereasca si campiile inverzite isi asteapta oaspetii sa poposeasca.
Insectele si pasarile colorate si-au facut aparitia incantandu-i pe spectatori cu zborul lor plin de gratie si cu glasul mieros. Un fluture gingas isi face simtita prezenta prin farmecul sau iesit din comun. Culorile sale cu sclipiri de diamant sunt mangaiate de raza splendida a soarelui rosiatic. Zborul sau plapand si nevinovat il poarta in tinuturi nebanuite si araipile multicolore se aseamana cu niste haine imparatesti. Pe cap poarta o coroana regala incarcata cu cristale mii si mii.
Dar iata! Fluturele a disparut invaluit in aura sa legendara si misterioasa!
BIANCA



UN FLUTURE

E primavara! O vapaie tranmdafirie escaladeaza cerul iar lumina soarelui aurie patrunde pana in cel mai intunecat coltisor. Pamantul si-a prins la butoniere un buchet de lalele si zambile presarat cu raze fierbinti si rauri scanteietoare si limpezi sugerand delicatete.
Dintr-o floare in alta, printre trandafiri si narcise se intrezareste o faptura cu trupsor delicat si un cap micut, doua antene mai subtiri decat un fir de ata. Avea atasate doua aripioare viu colorate, sclipitoare si atat de delicate si sensibile incat oricine ar putea spune ca este o minunatie, o revelatie care continua sa uimeasca prin gratia cu care zboara si cu care isi aduna polenul pentru a se hrani.
Printre tufele de flori isi gaseste loc si zboara pana ce nici cei mai patrunzatori ochi nu l-au mai putut gasi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu