luni, 7 ianuarie 2013

Copilăria


Copilăria


            Copilăria este o fată înaltă cu părul albastru creată din sentimentele copiilor.
            Ea este sensibilă. Uneori plânge iar alteori râde. Este o fată bună şi frumoasă. Tot timpul trece pe la copii. Dăruieşte fiecărui copil  câte ceva din ea. Castelul ei este construit din dorinţele copiilor.
            O parte din rochia sa e făcută din zahăr, ciocolată, bomboane, fructe. O altă bucăţică a rochiei sale e făcută din zâmbete: de la zâmbetul de a vedea un fluturaş frumos, o floare, la bucuria trăită atunci când copilul primeşte un cadou deosebit, un animal ce poate deveni un bun prieten.
            O altă bucăţică a rochiei este ţesută din lacrimi uşor amare. O lacrimă pentru un picior lovit, pentru o notă mică, sau o ceartă. Iar celelalte bucăţi sunt făcute din câte şi mai câte păţanii ale copiilor.
            Încearcă să fii vesel şi nu supărat!
            Mereu încearcă să trăieşti clipe frumoase, alături de prieteni şi de cei dragi, iar apoi să-ţi aduci aminte cu drag de ele.
            Încearcă să fii mereu optimist!



  

Copilăria


            Copilăria este cea mai frumoasă parte din viaţa unui om. Când suntem copii nu ştim ce înseamnă greul, durerea şi problemele sociale. Ştim doar să zâmbim, să râdem, să ne jucăm şi să învăţăm la şcoală. Părinţii ne fac toate poftele şi ne îndeplinesc toate dorinţele pe care le avem noi..
            Dar din păcate, unii copii nu ştiu să zâmbească şi să se bucure de copilărie. Viaţa e nemiloasă şi nu-i lasă să facă aceste lucruri. Ei sunt mai săraci şi trebuie să muncească şi să facă eforturi de când sunt mici copii. Cu foarte mari eforturi pot să-şi cumpere o haină şi să se ducă la şcoală. Noi, copiii, ar trebui să le dăm şi lor lucruri sau altceva din ce avem noi şi nu ne este nouă de folos. Şi ei trebuie să se bucure de copilărie. Şi ei sunt copii ca şi noi.
            Fiecare om a avut o copilărie. Fie o copilărie bună, fie o copilărie rea. Unii oameni mai mari şi acum ar vrea să fie copii. Toţi adulţii se gândesc cu mare drag la copilăria trăită. Şi cu bune şi cu rele copilăria trebuie trăită. O singură dată-n viaţă suntem copii. Trebuie să facem eforturi pentru a avea o copilărie frumoasă.
            Bucuraţi-vă de copilărie!
            Salvaţi copilăria!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu